Vandaag alweer een traktatie. Deze keer eentje met poffertjes en niet zomaar poffertjes, nee poffertjes met fruit!

Op poffertjes trakteren

Het klinkt als een heel ongezonde traktatie, als je op poffertjes trakteert. Toch valt het wel mee als je de boter en de poedersuiker achterwege laat. Zeker als je ze zelf bakt. Een recept voor poffertjes vind je hier. Gebruik seizoensfruit om het helemaal af te maken.

Trakteren op gezonde poffertjes | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Traktatie: poffertjes met fruit

Gezonde traktatie voor op school, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf.

Bijzonderheden van deze gezonde traktatie

  • Geschikt vanaf 1 jaar (wel even de spiesjes verwijderen);
  • 24 uur van tevoren te bereiden;
  • Makkelijk om te maken;
  • Kan in ieder seizoen geserveerd;
  • Als je de poffertjes zelf bakt is het mogelijk om de traktatie gluten-, lactose- en of suikervrij te maken.

Benodigdheden

  • Spiesjes, satéprikkers of tapasprikkers
  • Seizoensfruit
  • Poffertjes
  • Halve kool
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Bekleed de kool met aluminiumfolie en prik eventueel al gaatjes voor;
  2. Was het fruit en maak het schoon;
  3. Rijg het fruit en de poffertjes om en om op de spiesjes;
  4. Prik de poffertjes met fruit in de kool;
  5. Veel traktatieplezier gewenst!

Op zoek naar meer traktaties voor school en kinderdagverblijf? Je vindt ze via deze link!

Traktatie: poffertjes met fruit | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

 

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)


Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest