Ik dacht dat het kinderlijk eenvoudig was om een zeer succesvol ijsje te presenteren aan mijn kinderen. Ik kwam echter bedrogen uit. Lees hier maar eens het verhaal van de traktatie van bananenijs met chocolade!

Traktatie van bananenijs met chocolade | eethetbeter.nl

Gezond ijs als traktatie

Weet je wat ik dacht? Dat als kinderen gek zijn op banaan EN op chocolade EN op ijs, dat het dan niet meer mis zou kunnen met deze traktatie. Dus ik sleepte mijn oudste zoon de keuken in en samen gingen we aan de slag met de geweldige ingrediënten voor deze zoete snack. Enkele uren later presenteerde Tygo vol trots zo’n gezond ijsje aan zijn broertje! Vreemd genoeg gaf Ravi het ijsje na enkele happen aan mij. Afgekeurd. Ik snap er nog steeds niets van.

Geen succesrecept

Ik zou dus liegen als ik zou beweren dat dit een succesrecept is in ons gezin. Gelukkig is er ook goed nieuws: ik vind deze ijsjes heerlijk! Een geweldig alternatief voor de Magnum die ik niet meer mag nu ik weet dat ik lactose intolerant ben. Bovendien heb ik er echt van genoten om samen met Tygo de keuken in te gaan en hem zelf de traktatie te laten maken. Hij vond het ook leuk en – misschien doordat hij geholpen heeft – extra lekker.

Tygo eet bananenijsje | eethetbeter.nl

Traktatie van bananenijs met chocolade

Traktatie of zoete snack. Glutenvrij en lactosevrij. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Bereidingstijd is enkele uren.

Ingrediënten voor twee ijsjes

 • 1 banaan
 • 50 gram pure chocolade
 • Pistachenoten

Benodigdheden

 • IJsstokjes
 • Diepvries
 • Bakpapier

Bereiding

 1. Prik een ijsstokje in een banaan en vries hem enkele uren in. Een bakpapiertje is een mooie ondergrond voor de ijsjes, dat plakken voorkomt;
 2. Hak de pistachenoten fijn;
 3. Smelt daarna de chocolade au bain-marie;
 4. Doop de bevroren banaan in de warme chocolade en bestrooi met gehakte pistachenoten;
 5. Serveer direct of vries ze opnieuw in op een velletje bakpapier;
 6. Eet smakelijk!

Serveer je de ijsjes als traktatie op de peuterspeelzaal, school of buitenschoolse opvang? Dan is het ook leuk om de gehakte noten te vervangen door bijvoorbeeld discodip!

Wanneer zat jij er voor het laatst helemaal naast toen je dacht een succesrecept te hebben gevonden?

Op zoek naar meer inspiratie voor gezonde traktaties? Je vindt hier nog een aantal leuke suggesties!

lactosevrije magnum gezond | eethetbeter.nl