Ze zeggen wel eens dat een kinderhand snel is gevuld. Dat klopt vaak wel. Kijk eens hoe vaak kinderen de verpakking interessanter vinden dan het dure voorwerp dat erin heeft gezeten 😉 Helaas merk ik ook regelmatig dat kinderen niet snel tevreden zijn over hun voeding. Zeker als het gaat om “wat lekkers”. Dat moet vooral zoet zijn en chemisch. Of er moet een gekleurde afbeelding van een superheld op staan of de vorm hebben van een populair figuur. Allemaal heel begrijpelijk, maar wat zou ik er graag verandering in brengen… Laat deze gezonde traktatie met verse aardbeien een mooie start zijn 🙂

Gezonde traktatie met verse aardbeien | eethetbeter.nl

Fruites ipv frites

Met de spreuk “verbeter de wereld, begin bij jezelf” in mijn achterhoofd, lever ik een bijdrage aan de gezonde voeding voor kinderen. Eten dat behalve veel voedingswaarde ook nog leuk en lekker is. Zo kwam ik op het idee voor onderstaande traktatie. Het bestaat uit een fritesbakje met verse aardbeien en daarnaast gepureerde mango als saus. Niks meer en niks minder!

Traktatie op de eerste schooldag

Mijn jongste zoon mocht dit trakteren op zijn eerste officiële schooldag. De kinderen moesten er even aan wennen, maar al snel zat het merendeel te genieten van dit zoete, gekleurde hapje. Ze mochten de saus zelfs met hun vingers likken. Wat een feest zal dat geweest zijn!

Gezonde traktatie met verse aardbeien

Om een indicatie te geven van de hoeveelheid: deze traktatie met verse aardbeien voor 30 kinderen is gemaakt van 3,5 kg aardbeien en 4 kleine, rijpe mango’s. We hebben ongeveer 6 aardbeien in een bakje gedaan. De fritesbakjes zijn te koop bij de groothandel of voor een klein bedrag en een grote glimlach te halen in de bedrijfskantine of de snackbar.

Ik wens jullie (kinderen) veel traktatieplezier!