Chocoladeboter. Ken je dat nog, van vroeger? Mijn moeder kocht dat alleen tijdens speciale gelegenheden. Als het daarna niet op was, konden we er een paar dagen langer van genieten. Heel soms, als er niemand keek en de “Choba” lag in de koelkast, dan snoepte ik er een plakje van. Je begrijpt dat het tijd is om zoiets lekkers in elkaar te freubelen. Lees hieronder hoe je zelf chocoladeboter kunt maken!

Zelf chocoladeboter maken | eethetbeter.nl

Zelf chocoladeboter maken

Een kort bezoek aan de supermarkt levert op dat de originele Choba een ellenlange (15!) ingrediëntenlijst heeft. Jammer. Als ik iets minder oplettend zou zijn, zou ik namelijk gerust wat plakjes van snoepen 😉 Ik heb het broodbeleg zelf gemaakt met boter en chocolade. Weet je wat er daardoor op de ingrediëntenlijst zou komen te staan:

Roomboter, cacaomassa, cacaoboter, suiker, magere cacao, emulgator, vanille-extract.

Yep, nog steeds meer dan 5 ingrediënten, maar zelf maken met cacao en bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker lijkt me minder lekker. Ik gebruikte trouwens de 85% chocolade Moser Roth van Aldi.

Mmm love chocolate | eethetbeter.nl

Het (non) recept voor chocoladeboter

Bereidingstijd is 10 minuten. Voldoende voor 150 gram chocoladeboter.

Ingrediënten

  • 100 gram grasboter
  • 50 gram chocolade (liefst zo puur mogelijk, maar voel je vrij om melk- of witte chocolade (!) te gebruiken

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie
  2. Klop de boter luchtig met een garde
  3. Druppel de gesmolten chocolade door de boter
  4. Meng tot er een egaal geheel ontstaat
  5. Eet smakelijk!

Dit broodbeleg is superlekker op een brood, op een cracker of – als er niemand kijkt – zonder iets. Lijkt me trouwens ook super om te gebruiken bij het maken van gebak! Het brood op de foto heb ik gekregen van HeerlijkTafelen.

Welk broodbeleg zorgt voor een gevoel van sentiment bij jou? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Recept choba chocoladeboter | eethetbeter.nl

Smullen van zelfgemaakte chocoladeboter | eethetbeter.nl