Het groene goud in je keuken
Avocado’s zijn niet meer weg te denken uit de keuken. Ze zijn zacht, romig en hebben een milde smaak. Veel mensen kiezen voor avocado als broodbeleg. Maar je kunt er nog veel meer mee maken. Van ontbijt tot een lekkere salade of zelfs een toetje: avocado’s passen bijna overal bij. Daardoor kun je eindeloos variëren met avocado recepten. Dat maakt koken leuk en makkelijk.
Avocado op brood: snel en voedzaam
Voor een goed begin van de dag kun je avocado op brood doen. Prak een halve avocado en smeer deze op een geroosterde boterham. Voeg wat zout en peper toe voor extra smaak. Wil je het nog lekkerder maken? Leg er dan plakjes tomaat of een gekookt eitje bovenop. Avocado geeft je snel een vol gevoel. Zo kun je de ochtend goed doorkomen. Ook als lunch is dit een fijne keuze.
Een frisse salade met avocado
Een salade maken met avocado is heel eenvoudig. Snijd een rijpe avocado in blokjes en meng deze met sla, tomaat en komkommer. Je kunt zelf kiezen wat je lekker vindt. Voeg wat stukjes kip of feta toe als je van extra smaak houdt. Een simpele dressing van olie en citroensap maakt het af. Door de romige avocado heeft de salade geen dikke saus nodig. Zo blijft het een fris en licht gerecht.
Verrassende gerechten met avocado
Met avocado kun je ook warme gerechten maken. Roer bijvoorbeeld blokjes avocado door pasta op het laatst, zodat ze zacht blijven. Je kunt avocado ook vullen met tonijn of zalm en even gratineren in de oven. Sommige mensen gebruiken avocado zelfs in baksels of smoothies. Wil je meer proberen? Bekijk dan deze avocado recepten voor nog meer inspiratie. De mogelijkheden zijn groot, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.
Veelgestelde vragen over avocado recepten
Hoe weet ik of een avocado rijp is?
Druk zachtjes op de schil. Voelt de avocado een beetje zacht aan? Dan is hij rijp en klaar om te eten. Is hij nog hard, laat hem dan een paar dagen liggen.
Hoe bewaar ik een gehalveerde avocado?
Een gehalveerde avocado kun je bewaren met de pit erin. Dek het deel goed af met folie en leg het in de koelkast. Zo blijft hij minder snel bruin.
Kun je avocado in warm eten verwerken?
Avocado kan in warme gerechten zoals pasta of op een warme toast, maar voeg hem pas op het laatst toe. Dan blijft hij zacht en lekker.
Is avocado gezond?
Avocado bevat veel goede vetten, vezels en vitamines. Het kan daarom een gezonde keuze zijn in je voeding.